Домаќински кифлички со ореви…Додавам една состојка која го омекнува тестото и ги прави да се топат во уста…

КИФЛИЧКИ СО ОРЕВИ: 1 состојка го омекнува тестото – прави домаќински… Научете како да направите кифлички со вкусен фил од ореви. Без разлика дали се слатки или солени, кифличките се јадат веднаш штом ќе се донесат на трпезата.

Секако, домашните се поубави од оние од продавница, а ви предлагаме да направите меки кифлички полнети со ореви. Тестото се прави со павлака која го омекнува, а се филува со изматени белки помешани со мелени ореви.

Најдобра комбинација на вкусови, а тие се одлично решение кога само сакате да се почестите со нешто слатко. Уживајте! Еве што ви е потребно:

ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

280 г брашно,
1/2 лажичка прашок за печиво,
1 прстофат сол,
1/4 лажичка ванилин шеќер,
80 г путер,
200 г кисела павлака,
1 жолчка од јајце.

За фил:

1 белка од јајце,
40 г шеќер,
1 лажичка ванилин шеќер,
100 г мелени ореви и
шеќер во прав за валање на кифличките

ПОСТАПКА детално опишана прочитајте ОВДЕ:

КИФЛИЧКИ СО ОРЕВИ: 1 состојка го омекнува тестото – прави домаќински…

ВИДЕОТО погледнете го ОВДЕ:

Памук кифли со џем…Се топат во сируп и валкаат во кокос, излегуваат 40 парчиња и со денови остануваат свежи…