Дома Тагови храна

Таг: храна

Микробрановите печки предизвикуваат болести кои луѓето ги игнорираат

Интересно е што уште во 1976 година во Русија се забранети микробрановите печки бидејќи многу студии покажале дека лошо влијаат врз здравјето. Меѓутоа, таа...

ОВИЕ лоши навики ви ги прават проблемите во текот на меструалниот...

Оние 4-6 денови во месецот се најболните и најпроблематичните денови за жените, а за голем број од нив и – најдепресивните. Иако постојат бројни начини...

Домаќинки внимавајте – не гответе во ова масло, опасно е по...

За сите оние кои фантазираат или уживаат во радоста на јадењето здрава храна, сојата е активна состојка од истата. Може да се користи како...

Храната како дрога – еве која храна создава најголема, а која...

Дали сте зависник од храна? Зависност од одредена храна значи дека имате склоност да се прејадувате од некој вид на храна до толку што после...

Некои луѓе имаат проблем со потењето дури и зимно време –...

Променливиот период помеѓу сезоните е еден од виновниците за непријатните кругови под пазувите. Без разлика на тоа што ќе облечете, сепак не сте подготвени...

Исфрлете само 1 намирница од исхраната и за 2 недели ќе...

Ова е најбрзата диета за рамен стомак, која за разлика од другите брзи диети, има позитивни ефекти врз вашето здравје. Прашајте било која жена за...

Дали сте слушнале за Умебоши сливи? Природен лек за Еширихија Коли,...

Умебоши или јапонската солена слива е вид на овошје кое често се нарекува слива иако по потекло е од видот на кајсијата. Имаат исклучително солен...

Карциномот на дебело црево е подмолна болест – веднаш проверете дали...

Карциномот на дебелото црево е подмолна болест. Обично симптомите се јавуваат дури во одмината фаза на болеста и не се секогаш специфични. Најкарактеристичните симптоми...

Ако многу ви смрди прдежот – тоа може да значи 2...

-Што значи тивок прдеж, зачесетен прдеж, прдеж кој многу смрди… Што значи ако прдежот смрди многу силно, а што значи ако не смрди воопшто? Дознајте...

Некои работи едноставно МОРАТЕ да ги ифрлите од дома – еве...

Иако за повеќето работи не сме свесни, со текот на времето, во просторот во кој што живееме или работиме се натрупуваат работи кои не...