Дома Тагови дете

Таг: дете

Правило од три минути: Како да ја стекнете довербата кај вашето...

Колку време минувате со вашето дете? Покрај тоа што му приготвувате храна, му читате книга и го успивате, времето од три минути може да...

Говорот се учи низ игра – дозволете му на детето да...

Говорот се учи низ игра Пред некој ден, едно дете со кое работам ме потсети зошто е убаво да си дете – безгрижно, среќно и...

Како да се препознае АУТИЗМОТ кај децата

Аутизмот најчесто се препознава по несоодветниот одговор на детето на надворешни стимуланси како на пример звук, допир, присуство на други лица и друго. Нереагирањето на...

На дете морале да му извадат десет заби поради оваа намирница

Една од помачните и непријатни ситуации која може да му се случи на било кого е – забоболката. Здравјето на забите е многу важно,...