Соган Долма: Традиционално јадење – полнет кромид

Изненадете ги домашните со некое ново, интересно јадење. Деталната постапка за приготвувањето на ова превкусно јадење е објаснето во видео рецептот.

Ова традиционално јадење задолжително се приготвува за празници, зимно време и кога ќе ви притекне, односно кога ќе ви се пријаде нешто вкусно. Служете го само со павлака, евентуално со компир пире. Доматниот сос е многу важен при готвењето бидејќи го чува кромидот да не се распадне. Уживајте…

Потребни состојки:

300 г мелено месо

150 г ориз

8-9 помали главици кромид (со величина на јаје)

150 мл доматен сос

1 црвена пиперка

сув зачин, сол, црн пипер и масло

Сите детали како да го приготвите ова исклучително јадење, погледнете ги во видеото: