Народен лек против вошки

Народен лек против вошки

- подготовка и употреба
Никогаш не знаете кога можат да ве нападнат. Децата што одат во градинки и училиште се најзагрозената група која може да се зарази од овие штетинки.

 

Вошките се мали паразитски инсекти кои живеат исклучиво на главата на човекот и се хранат со крв неколку пати во денот. Се пренесуваат преку непосреден контакт со заразено лице.

 

НАРОДЕН ЛЕК ПРОТИВ ВОШКИ

 

Изгребете го фосфорот од 15-20 кибритчиња и ставете го во еден филџан ракија да зоврие додека да се растопи. Со изладената ракија намачкајте го скалпот и главата, а потоа завиткајте ја со најлонска кеса и крпа. При плакнењето задолжително исчешлајте ја косата со ситен чешел. Оставете ја косата да се исуши по природен пат, без фен.

 

Постапката повторете ја по 7 дена.

  • Најчитани
  • Последни

Facebook