Чајна мешавина за заболен црн дроб

Чајна мешавина за заболен црн дроб

- подготовка
ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

 

20 г росопас (chelidonium majus)

15 г нане (лист)

15 г маточина (лист)

15 г подабица (надземен дел) (teucrium chamaedrys)

15 г петровец (лист) (agrimonia eupatoria)

 

ПОДГОТОВКА:

 

Од добиената мешавина 3 супени лажици се попаруваат со половина литар зовриена вода, се поклопуваат и по 2 часа се процедуваат.

 

Употреба: се пие трипати дневно по 150 мл пред јадење.

  • Најчитани
  • Последни

Facebook