Потребни состојки за кора:

150 г шеќер

1 ванилин шеќер

100 мл млеко

125 г путер/маргарин

1 лажица какао

300 г мелени бисквити

ФИЛ:

150 г шеќер

1 ванилин шеќер

100 мл млеко

125 г путер/маргарин

50 г мелени бисквити

175-200 г кокос

2 лажици кокос

Постапка:

1.Во млекото ставете шеќер, ванилин шеќер, какао и путер исечен на коцки. Ставете на оган и загревајте додека да се растопат состојките и да се соединат. Не смее да зоврие!

2.Тргнете од оган па додадете ги мелените бисквити.

3.распоредете ја смесата во правоаголен калап (28х23 см) и израмнете, па оставете да излади.

ФИЛ

1.Во одговарачки сад ставете млеко, шеќер, ванилин шеќер и исечкан путер, па загревајте додека смесата да се растопи и да се поврзат состојките, па тогаш додадете ги мелените бисквити и кокосот.

Финална постапка

1.Приготвениот фил распоредете го преку кората и оставете го колачот добро да излади и да се стегне.

2.наросете го со кокос, па сечете на парвоаголници или како што сакате.