Како кај вашите деца да превенирате или да коригирате КИФОЗА!
Кифозата, уште позната и под терминот грпка, е искривување на горниот дел од грбот. Кифозата може да биде незабележителна, но може да го даде карактеристичниот грбав изглед.Симптомите на кифоза вклучуваат: грбавост, умерена грбна болка, грбна вкочанетост и замор. ’Рбетниот столб е составен од пршлени, кои се поврзани едни со други преку силни, фиброзни врски (лигаменти). Постојат повеќе групи на пршлени, и ...
Дали спиете боси или во чорапи? Тоа многу говори за вас!!!
Спиете во чорапи или без нив, босоноги? Наизглед обичен избор, но психолозите велат дека оваа одлука многу говори за вас, но и за состојбата на вашиот организам.   ВИЕ КОИ СПИЕТЕ СО ЧОРАПИ   Спијачите во чорапи постојано имаат чувство дека им студи, иако температурата во нивната спална соба вели поинаку. Не спиење никогаш не одат боси, без разлика дали е пролет или зима.   Зад ...
Лекар од УСА добил сериозни закани по живот зошто го објавил овој рецепт за лекување на сите инфекции во телото!
-Тинктурите се многу добри природни лекови, но треба да ги консумирате во нормални количини кои се пропишани, бидејќи се многу силни.   Се приготвуваат со алкохол, но може да се приготвуваат и со јаболкова киселина како што ќе прочитате во следниот рецепт.   Пред извесно време беше објавена вест дека американскиот доктор кој го откри најмоќниот рецепт кој ги убива сите инфекции во телото ...
Што говори за вас големината на вашите раце?
Обликот на вашите раце може многу да открие за вашиот карактер. Се’ е во вашите гени. Секој човек има своја сопствена ДНК која се изразува преку надворешниот изглед на телото како што се величината и обликот на дланките и рацете во целина.   Како се мери величината на дланките?   Обично тоа се прави со поставување на палецот на лакотот и со мерење до ...
Совет од експерт: како совршено да сварите јајце?
Веројатно повеќето од вас се прашуваат како да сварат јајце а тоа да биде идеално за консумирање.   Обично сите мака мачиме со недоволно сварените јајца или белката ни е премногу “лигава” или премногу залепена за лушпата, или едноставно јајцата ги преваруваме.   Ова се само некои од примерите кои не мачат кога сакаме да направиме идеален појадок. Сетоа тоа се случува затоа што ...
Ослободете се од овој проблем на стапалата за само 3 дена!
Калусите или како што народот ги нарекува “курије око” и “жуљеви”, се проблеми со кои се соочуваат голем број луѓе.   Ако сакате да се ослободите од нив на едноставен и бесплатен начин, набавете ја билката “Чувар куќа” и направете си природна тридневна терапија.   Sempervivum е билка позната под името чуваркуќа, чуварка, диво смилје, смилјак, можек, громовна трева или пазикуќа. Станува збор ...
Важно! Еве како да не ви замрзант цевките во домот!
Замрзантите цевки се поголем проблем за оние кои имаат куќа, а не и за оние кои имаат станови. Моментно еден од најголемите проблеми за оние кои живеат во куќа е да пронајдат решение за замрзнати цевки.   Постојат прецизни информации по ова прашање:   -Граѓаните кои имаат викендици или куќи во кои не живеат во текот на зимскиот период, би требало да ги испразнат ...
Прашање до Експерти
loading...
ПРЕПОРАЧУВА
Бесплатни
совети и факти
направена според
крвната група

Facebook